Nederland - Drenthe - Westerveld

"De Politiek" 

Column, gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

16 oktober 2019

 

De afgelopen weken ben ik ‘uit de roulatie geweest’, zoals dat heet. Ik was ziek. Maar gisteren ben ik weer aan de slag gegaan als raadslid en als fractievoorzitter van Progressief Westerveld.

Dat ik ziek was, was geen toeval. Ik was figuurlijk, maar dus ook letterlijk, ziek van het politieke gedoe in Westerveld. Lees meer.

Hulde aan de klokkenluiders

Column, gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

15 maart 2019

 

Het zijn van ‘klokkenluider’ is geen feest; dat is algemeen bekend. Bijna alle bedrijven, instellingen, organisaties en samenlevingen hebben een grondige hekel aan klokkenluiders. Zij verstoren de status quo, waar iedereen nu juist zo blij mee was. Lees meer.

Lokale uitdagingen bij SDG 12

Column, geschreven voor One World, ook gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

10 december 2018

 

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties bevordert de doelstellingen van de VN, waaronder ook de SDGs. Elke maand licht een bestuurslid een van de doelen uit. Deze maand: een blog van Michiel van de Kasteelen over duurzame consumptie- en productiepatronen (SDG 12) en hoe die zich uiten in ‘zijn’ gemeente Westerveld.. Lees meer.

Sustainable Development Goals centraal stellen

Column, gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

8 oktober 2018

 

In september van het jaar 2000 ondertekenden 189 wereldleiders in Rio de Janeiro de United Nations Millenium Declaration, waarin 8 concrete doelstellingen waren opgenomen, die voor 2015 bereikt dienden te zijn. Je zou kunnen denken: weer een papieren verklaring, waar niets van terecht komt. Maar dat is in dit geval een groot misverstand.  Lees meer.

Trouw aan de Grondwet

Column, gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

2 april 2018

 

Deze week hebben alle gekozen raadsleden in Westerveld en in heel Neder-land de eed of de gelofte afgelegd. Daarbij hebben zij onder andere het vol-gende verklaard: “Ik beloof dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet…”. Noem mij ouderwets, maar voor mij was dat een plechtig moment. Want voor mij is de Grondwet de essentie van wat ons in Nederland verbindt. Lees meer.

Van A naar Beter... vervoer

Column, gepubliceerd op de website van Progressief Westerveld

3 februari 2018

 

Kort geleden nam ik deel aan een brainstormsessie in De Veldkei in Havelte over “Vervoer”. Het initiatief kwam van PW-lid Jan Piet van den Berg, die daarover intrigerende ideeën had ontwikkeld. Welzijn Mensenwerk ondersteunde de bijeenkomst. En opnieuw stelde ik vast hoe breed dit onderwerp is. Lees meer.

Geldermalsen revisited

30 december 2015

 

Vanzelfsprekend wilde ik iets schrijven over "Geldermalsen". Ik wilde het ultieme stuk schrijven. Een kloppend, rond verhaal. Dus daaraan ben ik al vele malen begonnen, in mijn hoofd, op de laptop. Maar het werkte niet. Want telkens als ik een element had uitgewerkt, stond er een tegen-element levensgroot in de weg. Lees meer.

Politicus van het Jaar

17 december 2015

 

Eigenlijk had ik besloten om de verkiezing van Geert Wilders tot 'Politicus van het Jaar 2015' bij EenVandaag te negeren. Ergens vorige week had 25% van de 37.194 deelnemers aan het EenVandaag Opiniepanel deze volksmenner gekozen tot Politicus van het Jaar 2015. Ik had er allerlei vragen bij, zoals: Hoe word je lid van dit Opiniepanel? Kan je je ook weer afmelden, als je panelgenoten vreemde dingen doen? Lees meer.

Openbaar Vervoer in Westerveld en Regio

9 juni 2015

 

In Leiden hadden we geen auto. Gewoon omdat je er in de Randstad meer last van hebt dan gemak: parkeerproblemen, files, terecht afgesloten binnensteden. Maar ook omdat je een waterdicht systeem van Openbaar Vervoer om je heen hebt. Het OV mag dan wel eens haperen, maar in principe kon je op elk moment van de dag overal naar toe. Een van de grotere veranderingen, toen we naar Lhee verhuisden, was dan ook de aanschaf van een auto. Sterker nog, heel soms hebben we een discussie over het gemis van een tweede auto….. Lees meer.

Michiel van de Kasteelen

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon