Triptych: The missing door, The lost room and The hidden floor

03-04-2021 / Peeping Tom Dance Company via ITA LIvestream /

Een drieluik aan scenes met dans, acrobatiek, speciale effecten. Drie scenes, die zich afspelen in aanvankelijk redelijk normale decors, chique zelfs, waarin zich mensen bevinden, die normale dingen doen: een bed opmaken, een deur openen... Maar in elk van de scenes treedt de vervreemding in en dan de totale chaos.


De eerste scene is als het ware een reconstructie van wat er zojuist gebeurd is in een ruimte. Een man zit dood in een stoel; wat is daaraan voorafgegaan? En wie kijken door het kleine raam de ruimte in? De scene eindigt - zoals elke reconstructie - waard die begonnen was.


De tweede scene verontrust door de baby die ergens is en ook niet, waarvan het geluid door- dringt in de ruimte van de slaapkamer. In het bed verdwijnen mensen; achter de openslaande deuren naast het bed is de wereld, maar soms ook weer niet en blijkt er een kast te zijn.


In de derde scene zien we de absolute ondergang. Er is een schip, dat ergens drijft. Water sijpelt naar binnen. De mensen op het schip gaan onherroepelijk verloren. En daartussendoor proberen zij nog iets overeind te houden. Volkomen vergeefs.Michiel van de Kasteelen