De mens en ik - Tim Fransen

30-10-2021 | Theater Ogterop Meppel

Ooit ben ik een fanatieke cabaret-liefhebber geweest. Maar de laatste jaren heb ik er steeds minder zin in. Tijdens de lockdown van 2020 ontdekte ik bij de Volkskrant de cabaretier en filosoof Tim Fransen. Ik luisterde zijn podcasts en gebruikte citaten in de raad van Westerveld in mijn eerste termijn bij de Voorjaarsnota van dat jaar. Het ging over de vraag of er nog hoop is....


Dus toen ik Tim Fransen aangekondigd zag bij Theater Ogterop in Meppel besloot ik erheen te gaan.


'De mens en ik' is een bijzondere voorstelling rondom de vraag: geef die buitenaardse wezens, die je in je droom bezoeken, een goede reden om de mensheid niet te vernietigen. En als je - zoals Tim - wordt uitverkoren om het antwoord op die vraag te formuleren, dan moet je van goede huize komen. De zoektocht naar het antwoord leidt vanzelfsprekend langs allerlei uitvluchten en drogredeneringen, langs tijdgebrek en onzinnigheden (die zo grappig zijn), tot hij uitkomt bij een antwoord, dat mij niet alleen overtuigde, maar ook ontroerde.


Hier - om een indruk te krijgen - fragmenten uit vorige shows


Michiel van de Kasteelen