Muziek 2 / Prachtige piano projecten...
Igor Levit.jpg

Igor Levit speelt alle pianosonates van Ludwig van Beethoven, maar dat niet alleen: hij heeft een podcast-serie gemaakt voor BR-Klassik, waarin hij alle sonates van commentaar en context voorziet. Ben inmiddels gevorderd tot en met Sonate 26 'Les Adieux'.

Piano Sonata No. 26 in E-Flat Major Op. 81a Les Adieux II. Abwesendheit. Andante espressiv
Kolonieconcerten.png
NNO logo.png
ralphvanraat.jpg

'Het boek der klanken' van de Duitse componist Hans Otte is een aaneen-gesloten ervaring van meer dan een uur. Je kunt het alleen waarderen, als je je afsluit voor andere klanken. Bijvoorbeeld met een koptelefoon in dat laatste uur voor middernacht. De pianist is Ralph van Raat:

Das Buch der Klange Part XII
Minnaar Hannes.jpg

Hannes Minnaar speelt een intrigerende compositie van Robert Zuidam, getiteld Nox. Op het gelijknamige album wordt het stuk voorafgegaan door Nachtstucke van Schumann en gevolgd door Gaspard de la Nuit van Ravel. Kortom muziek voor de nacht, afgesloten met Janacek's Dobrou Noc.

Nox I. Nightfall
Camile Boomsma.jpg

Bagatellen, niemendalletjes, lichte muziek voor in de lounge van een mooi hotel. Ik zit graag op zo'n plek: in alle rust voor je uit staren of om je heen kijken. Camiel Boomsma speelt met grote liefde de Bagatellen van vader en zoon Gerhard en Karel Hamm uit Venlo...

Romanze

Michiel van de Kasteelen